Αυτόνομη Κατάδυση - Ρυθμιστές Πλευστότητας


ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΠΛΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

 

 

Μια συσκευή ελέγχου πλευστότητας (BCD) jacket, είναι ένα ζωτικό συστατικό του συνόλου εργαλείων ενός αυτοδύτη. Χρησιμεύει ως ένα πολυλειτουργικό εργαλείο σχεδιασμένο για τη διαχείριση της άνωσης τόσο στην επιφάνεια όσο και στο βυθό.

Στην επιφάνεια, το BCD λειτουργεί ως συσκευή επίπλευσης, προσφέροντας στον δύτη άνετη πλευστότητα ενώ περιμένει την είσοδο στο νερό ή κατά τη διάρκεια διαστημάτων επιφάνειας. Αυτή η ικανότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διασφάλιση της ασφάλειας κατά τις επιφανειακές δραστηριότητες.

Κατά την διάρκεια της κατάδυσης, το BCD επιτρέπει στους δύτες να ρυθμίσουν με ακρίβεια την άνωσή τους για να επιτύχουν ουδέτερη άνωση. Η ουδέτερη άνωση είναι η κατάσταση όπου ο δύτης ούτε βυθίζεται ούτε επιπλέει, επιτρέποντάς του να αιωρείται αβίαστα σε οποιοδήποτε επιθυμητό βάθος.

Η επίτευξη ουδέτερης άνωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης αέρα, τη διατήρηση της σωστής στάσης κατάδυσης και την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης στο υποβρύχιο περιβάλλον.

Τα BCD διαθέτουν ενσωματωμένους μηχανισμούς φουσκώματος και ξεφουσκώματος, που συνήθως λειτουργούν μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα φουσκώματος που συνδέεται με την παροχή αέρα του δύτη.

Φουσκώνοντας το BCD με αέρα από τη δεξαμενή, ο δύτης αυξάνει την άνωση, ενώ η απελευθέρωση αέρα από το BCD μειώνει την άνωση. Αυτός ο ακριβής έλεγχος επιτρέπει στους δύτες να κάνουν ανεπαίσθητες ρυθμίσεις στην άνωσή τους καθ' όλη τη διάρκεια της κατάδυσης, αντισταθμίζοντας τις αλλαγές στο βάρος, το βάθος και τη θέση του σώματος του εξοπλισμού.

Επιπλέον, τα BCD είναι εξοπλισμένα με διάφορα σημεία στερέωσης, τσέπες, αξεσουάρ και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν στον έλεγχο της διαμόρφωσης του εξοπλισμού του δύτη, διασφαλίζοντας ότι όλα παραμένουν με ασφάλεια στη θέση τους κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

Συνολικά, το BCD διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη βελτίωση της άνεσης, της ασφάλειας και της ικανότητας ελιγμών για τους δύτες, καθιστώντας το ένα απαραίτητο κομμάτι εξοπλισμού για υποβρύχια εξερεύνηση.

Φίλτρα

Τιμή
69 599
Κατασκευαστές
περισσότερα... λιγότερα
Μέγεθος
περισσότερα... λιγότερα
Φίλτρο
Product added to wishlist

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης