Ελεύθερη Κατάδυση - Αναπνευστήρες


ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ

 

O καταδυτικός αναπνευστήρας είναι μια σωληνοειδής συσκευή που χρησιμοποιείται από ψαροτουφεκάδες και δύτες για να τους επιτρέπει να αναπνέουν ενώ κολυμπούν μπρούμυτα στην επιφάνεια του νερού. Αποτελείται από έναν μακρύ, εύκαμπτο σωλήνα που είναι συνήθως κατασκευασμένος από πλαστικό ή σιλικόνη, με επιστόμιο στο ένα άκρο και πλωτό μηχανισμό ή προστατευτικό εκτόξευσης στο άλλο άκρο.

 

Ακολουθεί μια ανάλυση των στοιχείων και της λειτουργικότητάς του:

 

Σωλήνας

Το κύριο σώμα του αναπνευστήρα είναι ένας κοίλος σωλήνας, συνήθως περίπου 30 έως 40 ίντσες (75 έως 100 cm) σε μήκος. Αυτό το μήκος επιτρέπει στον δύτη να κρατά το πρόσωπό του βυθισμένο ενώ εξακολουθεί να μπορεί να αναπνέει άνετα.

 

Επιστόμιο

Στο ένα άκρο του σωλήνα υπάρχει ένα επιστόμιο, συνήθως κατασκευασμένο από μαλακή σιλικόνη ή καουτσούκ, σχεδιασμένο να εφαρμόζει άνετα ανάμεσα στα δόντια και τα χείλη του χρήστη. Το επιστόμιο σχηματίζει μια σφράγιση γύρω από το στόμα, εμποδίζοντας το νερό να εισέλθει στο αναπνευστήρα ενώ ο χρήστης αναπνέει.

 

Σχεδίαση σε σχήμα J

Οι περισσότερες αναπνευστήρες έχουν σχέδιο σε σχήμα J ή σχήμα L, που βοηθά να διατηρείται ο σωλήνας πάνω από το νερό όταν ο δύτης είναι μπρούμυτος. Αυτός ο σχεδιασμός ελαχιστοποιεί την ποσότητα του νερού που εισέρχεται στο αναπνευστήρα, μειώνοντας την ανάγκη για καθαρισμό.

 

Προφυλακτήρας εκτόξευσης ή βαλβίδα πλωτήρα

Στο επάνω άκρο του σωλήνα αναπνευστήρα, υπάρχει συχνά ένα προστατευτικό εκτόξευσης ή βαλβίδα πλωτήρα. Αυτός ο μηχανισμός αποτρέπει την είσοδο νερού στο αναπνευστήρα ενώ ο δύτης κολυμπά στην επιφάνεια, ακόμη και σε ασταθείς ή δύσκολες συνθήκες. Αυτό συμβαίνει, εμποδίζοντας το νερό να εισέλθει στον σωλήνα, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει στον αέρα να ρέει ελεύθερα.

 

Εύκαμπτοι και ελαφροί

Οι σωλήνες αναπνευστήρα είναι συνήθως κατασκευασμένοι από ελαφριά υλικά όπως πλαστικό ή σιλικόνη, γεγονός που τους καθιστά εύκολους στη μεταφορά και τη χρήση. Η ευελιξία του σωλήνα του επιτρέπει να λυγίζει και να προσαρμόζεται στο σχήμα του κεφαλιού και του σώματος του δύτη, αυξάνοντας την άνεση και μειώνοντας την αντίσταση στο νερό.

 

Κλιπ προσάρτησης

Πολλά αναπνευστήρες διαθέτουν ένα κλιπ στερέωσης ή ένα προστατευτικό που επιτρέπει στο αναπνευστήρα να στερεωθεί με ασφάλεια στον ιμάντα της μάσκας του δύτη. Αυτό διατηρεί το αναπνευστήρα στη θέση του κατά τη χρήση και αποτρέπει την απώλεια ή την απομάκρυνσή του.

 

Συνολικά, οι αναπνευστήρες κατάδυσης είναι απαραίτητα κομμάτια εξοπλισμού για ψαροντουφεκάδες και δύτες, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τον υποβρύχιο κόσμο ενώ αναπνέουν άνετα και αποτελεσματικά στην επιφάνεια του νερού.

Φίλτρα

Τιμή
2 69
Κατασκευαστές
περισσότερα... λιγότερα
Μήκος
περισσότερα... λιγότερα
Χρώμα
περισσότερα... λιγότερα
Φίλτρο
Product added to wishlist

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης